Piteå-Kiruna och Boden-Luleå J-20 m.m..



Träningsmatcher är dom underliga resultatens tid. Under dom senaste dagarna så har Boden kommit i gång med sitt matchande, men förlust med 1-9 mot Luleås J-20 skrämmer väl ingen. Tror och hoppas att Boden med sitt unga lag ska ta ett steg i utvecklingen denna säsong, alla har blivit ett år äldre och fått mer rutin. Med en kompetent juniorutvecklare som Ulf Taavola i båset så ska man kunna ta ett steg till, allt annat känns som ett misslyckande.

Men som sagt så var detta deras första match och försäsongens resultat har inte så stor betydelse, men 1-9 är ju en tråkig start att börja med..

Piteå är inne i en tuff matchperiod, i onsdags tog man sig an Skellefteås J-20 och förlorade med 1-0, men enligt rapporterna ställde Piteå än en gång över sina "stjärnor" så resultatet säger inte så mkt..

Under torsdagen tog man sig an LN 91 och vann med 4-2, enligt rapporterna från den matchen så ställde man upp med sitt bästa lag och skottstatistiken vittnar om ett överlägset Piteå.

Under kvällen har Piteå-Kiruna gått av stapeln, enligt dom rapporter jag fått så vann Piteå med 3-0..Oturligt nog så fick Fredrik Alcen i Kirunakassen kliva av med befarad fraktur på ett finger..
Hoppas för Fredrik och Kirunas skull att det inte är nåt av allvarligare sort för Fredrik är en viktig kugge i deras lagbygge, målvakten är alltid lagets viktigaste..

Men som ni ser av alla dessa resultat så svänger det hit och dit från match till match, lagen ligger så olika i träningshårdhet och matchar trupperna på så olika sätt och därav kommer dessa konstiga resultat.

Kalix har i kväll oxå gått in i sitt matchande, man tog i kväll emot Tornio på hemmais, Tornio gick segrande ur den striden med 3-2. Enligt Tornios coach Urban Lahti så var dom  klart bättre i första och tredje medans andra perioden gick helt i Kalix favör.

I morgon så tar Tornio emot Kalix på sin hemmabana, kl 14 svensk tid är det nedsläpp. Jag ska försöka vara på plats och specialstudera Petter Christofferssons Kalix..

Om träningen i dag så säger jag ingenting, den är glömd för alla oss och nu ser vi fram emot sön då Luleås J-20 kommer på besök, nedsläpp 15.00..

Tack för i kväll..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0