Mikko Purontakanen



Efter endast 2 matcher och ett fåtal träningar så står det klart att Mikko kommer tillhöra Asplöven denna säsong. Mikko har under dessa träningar och matcher visat upp ett rörligt, lugnt och vårdat backspel trots sin storlek. Vad man mer kan säga om Mikko är att han är en kanonkille även i omkl rummet och att han verkligen älskar sporten, spana in hans leende nästa gång ni ser han på isen.

Isträningen i dag bestod återigen av många man mot man övningar i olika former, 2 mot 2, 3 mot 3 och 5 mot 5, kommer förmodligen nöta en hel del sånt i vinter då Pasi påpekat vikten av att hockey handlar mycket om att göra sin motståndare. Hockey kan i bland jämföras lite grann med schack då det även där gäller att ligga före sin motståndare i tanke, schack är väl dock inte lika fysiskt =)

Efter ispasset så mötte vi upp Valle och Riku på Aspen där vi körde i genom en tuff cirkelträning som dom hade lagt upp, var en riktigt tuff men bra bana..

Många div 1 lag har nu börjat träningsspela och några intressanta matcher som jag fått tag i resultaten i från är:

Borlänge-Munkfors 5-6  Borlänge som jag skrev upp lite grann i bloggen tidigare åkte på en snöplig förlust mot ett Munkfors som harvade i botten förra säsongen, Jens Nielsen saknades dock pga skada..

Arboga-Lindlöven 4-4 Två rätt stabila lag i div 1 dessa, nåt av dom når säkerligen allettan, Arboga har fått en riktig fixstjärna i Alexander Semjonovs som förmodligen kommer bära laget i vinter..

Karlskrona-Vita Hästen 2-1 efter straffar.. Nykomlingen luggade hårdsatsande Hästen på hemmais..Publiklaget drar även folk i träningsmatcherna, 1299 personer besökte denna drabbning!!

Nyköping-Örebro 3-1

Nyköping-Mariestad 5-2

Linden-Nyköping 2-5

Nyköping-Kloten 2-6

Som ni ser så har Nyköping börjat väldigt stark och kommer förmodligen vara ett av dom lag som kommer slåss om platserna i en framtida kvalserie..

Huddinge-Arboga 2-3

Örebro-Huddinge 6-6

Huddinge-Valbo 4-2

Resultaten på försäsongen säger egentligen ingenting då lagen testar olika formationer, vilar spelare och ligger olika i sin träning men ändå roligt å se alla dessa resultat. Lite kan man oftast urskilja ändå, som att Nyköping ser starka ut, att Örebro har börjat knackigt men som alltid kommer vara med i toppen. Huddinge kommer få slita hårt för att undvika sistaplatsen i allsvenskan, den platsen betyder ju i år direktnedflyttning..

Det var nog allt för i kväll, hörs i morgon igen..

Kommentarer
Postat av: Mr-T

Har ett FAN här hemma som bor i en bur och är full med fjädrar och dun. Han gapar AHC GO GO GO hela dagarna. Lite kul att en fågel förstår vad för lag som är NR1 ha ha ha.

2008-08-25 @ 21:49:51
Postat av: hahah

Jaa men jag träffade ju ditt lilla fjun och inte var det AHC GO GO GO det ylade utan AHC kokoo kokkooo / kirunalover :)

2008-08-26 @ 09:06:39
Postat av: jungman Jansson

Inte visste jag att fjäderfjän kunde yla, måste vara en kirunaitisk mutation då. ;)



ASPLÖVEN - The Real Deal

2008-08-26 @ 11:23:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0