Inte mycket nytt!



Just nu händer det inte så hemskt mycket på hockeyfronten. Såg att dom startat nordic trophy och som vanligt vinner dom flesta finska lag dom första matcherna mycket på grund av att dom går på is lite tidigare än dom svenska lagen. Hv vann iaf i eftermiddag över Jokerit med 3-2 på bortais.

Victor Edström klar för Clemensnäs, bra säger jag för det jämnar ut serien en aning. Skulle Clemensnäs få behålla Jimmy Ögren och får tag i en bra målvakt så kommer dom ta några fina skalper i vinter, det är jag övertygad om.
Pratade med Anders Söderström som vänder hem till Clemensnäs inför denna säsong och han var hoppfull och såg fram emot säsongen, hälsade dock att det var synd att tappa Andreas Löf som kommer till oss.

I morgon har vi lite tester och sen kliver vi på is under lördagen, intressant att träffa alla, hälsade på Arturs Ozolins som hastigast i dag men hade inte tid för desto mer snack eftersom jag skulle ut på is med min grupp på hockeyskolan.

Försökt se en del träningar nu under hockeyskolan och tycker spelarna i norr håller en bra nivå om man jämför med med lagen i dala regionen.
Lag på mindre orter borde ju procentuellt få fram mer bra spelare jämfört med tex Stockholms området eftersom träningsförhållandena är betydligt bättre. Du har närmare till hallen, du har fler istider och på vissa ställen kan du gå till en tom ishall på kvällarna och tända lyset och köra lite. Sånt är omöjligt i storstäderna samtidigt som att det finns så mycket mer utbud som lockar.

Sen kanske storstäderna har lite fördel av att dom får tuffare konkurrans och konkurrans av rimliga mått utvecklar oftast mer..

Måste i detta inlägg passa på att hylla Andreas Haara, en av eldsjälarna i Asplövens hockeyskola. Han står på is flera timmar om dagen och alltid engagerad och positiv. Det är fler som Andreas som vi behöver åt våra hockey ungdomar..

Tänkte avsluta med en lista på Div 1 A:s nyckelspelare i dom respektive lagen..

Asplöven

Timo Lindström, Stanislav Kall, Urban Omark och Jarkko Pakisjärvi

En målvakt i ett lag som vill vara i toppen måste alltid prestera på hög nivå, Jarkko och Stanislav är dom som varit i Asplöven i några säsonger och ska leda oss nya in på rätt spår. Urban tog jag med för att han sitter inne med värdefull rutin som vi kommer ha mycket nytta av. Skulle kunna räkna upp nästan alla i Asplövens trupp då det finns otroligt mycket rutin i denna trupp och att det kommer vara olika killar som stiger fram varje kväll..Men Jarkko och Stanislav känns som föreningens hjärta..
 
                                         


Kiruna

Fredrik Alcen, Dan Eriksson, Joel Törmä och Andreas Nyberg

Om Fredrik får ut all sin kapacitet så kan han vara skillnaden mellan allettan och kvalserie, Andreas och Dan sitter inne med värdefull rutin som kommer vara behövlig i täta matcher. Joel Törmä lämnar man aldrig från en lista med nyckelfigurer i, lagets hjärta. Hade kunnat räkna upp många fler i denna trupp, såsom Bergenström och Fredriksson men känns som att det är dessa som ska och kommer leda laget i vinter.

                                                                  

Piteå

Markus Ottosson, Niklas Strandberg och Johan Wikberg

Ottosson är en av landets bästa Div 1 målvakter och kommer som målvakter alltid har ha en viktig roll. Niklas har visat i några säsonger att han håller en bra allsvensk nivå och kommer bära Piteås defensiv i vinter. Johan är med för att han varit i klubben under ett antal år och håller hög klass i sitt defensiva centerspel, producerar oxå en del poäng.


                                     

Clemensnäs

Leif Wennerlöf, Anders Söderström och Victor Edström

Leif är kapten och stabil i sitt defensiva spel, Anders kommer tillföra en dimension i det offensiva backspelet. Victor är en talang som jag tror kommer blomma ut rejält nu när han får ta otroligt mycket ansvar.

                     


Boden

Johan Norberg och Martin Bränvall

Ska Boden vara med och leka med dom stora så måste Norberg spika igen och Bränvall som åldersmannen i truppen ta ett otroligt ansvar.

                  


Lycksele

Johan Lundberg, Andreas Sjöberg, Markus Arvidsson och Johan Välitalo

Ska Lycksele vara med och leka så måste Lundberg spika igen, i Sjöberg har dom en back som kommer ta ett stort ansvar. Arvidsson är lite av hjärtat i den unga truppen och Välitalo måste producera rikligt med poäng.

                          

Kalix

Sebastian Rasimus och Johan Karlsson

Johan sitter inne på värdefull rutin, helst från fjolåret där han fick vara med på Asplövens resa. Sebastian är en av få som gjort matcher i Div 1 i Kalix  trupp och måste dra med sig dom andra med sitt frejdiga spel.


            

Kommentarer
Postat av: Caztie

Jag har varit till ishallen varje dag och all eloge till Andreas, men jag vill även lyfta upp er spelare, inkl. dig Jimmy som jobbar på med ungdomarna på ett mycket bra outtröttligt sätt, ni är väldigt engagerade, kunniga och inte minst förebilder för grabbarna (tror inte det finns någon tjej i år) som gör denna vecka speciell för dem.

2008-08-08 @ 07:59:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0